Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A LAPOK:
500 g liszt
250 g margarin
150 g porcukor
1 tojás
1 dkg szalalkáli
3 ek. tej
KRÉM:
200 g porcukor
200 g vaj
1 liter tej
8-9 bő ek.liszt
8-9 ek. kristálycukor
Karamellmáz:
16 dkg cukor
10 dkg vaj
1/2 dl tejszín
Összedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük.
25×39 cm-es tepsi hátán sütjük
A lisztet csomómentesre keverjük a fele tejjel, amit fokozatosan öntünk a habarásunkhoz.
A cukrot karamellizáljuk közepes tűzön, mert ha megég, akkor keserű ízt kap.
Amikor szép aranybarna színt kapott, felöntjük a tej másik felével és türelmesen hagyjuk feloldódni a forró tejben a karamellt.
Amikor összeolvadt a tejjel, beleöntjük folytonos kavarás mellett a habarásunkat és sűrűre összefőzzük.
Ha kihűlt- elegyítjük a habos cukros vajjal.
Betöltjük a lapokat a krémmel és hagyjuk puhulni.
A mázhoz a cukrot lassú tűzön felolvasztjuk,arany sárgára karamellizáljuk,hozzá tesszük a tejszínt és a margarint és összefőzzük.
A tészta tetejére simítjuk.
A vágási szeletek helyét dermedés előtt bejelöljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!