Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
5 dkg élesztő
2 dl tej
50 dkg finomliszt
12 dkg margarin
5 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
1 tojás ,2 sárgája
A formához:
diónyi vaj vagy margarin
A kenéshez:
1 ek. tej/tejszín 1 tojássárgája
A töltelékhez:
50 g mazsola
reszelt citromhéj
1 dl tej
8 dkg kristálycukor
3 dkg margarin vagy vaj
15 dkg darált dió
2 ek. zsemlemorzsa
2 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból szokás szerint kelt tésztát dagasztunk,kétszeresére kelesztjük.
A tölteléket elkészítjük.
Felforraljuk a tejet a kristálycukorral és a vajjal ,,hozzáadjuk a diót és a zsemlemorzsát,2-3 percig főzzük-szikkasztjuk.
Lehúzzuk a tűzről,elkeverjük a vaníliás cukorral,citromhéjjal,mazsolával,hagyjuk kihűlni.
Két db 22×24 cm-es kapcsos formát vagy kerek sütőedényt kikenünk margarinnal.
A tésztát két cipóra osztjuk és kb 20×40 cm cm hosszúságú lapokra sodorjuk,a töltelékkel megtöltjük,feltekerjük,majd csiga hajlítással befektetjük a formákba úgy,hogy a tésztatekercsek vágott vége középre kerüljön.(kevésnek tetszenek,de aggodalomra nincs ok!).
Konyharuhával letakarva addig kelesztjük,míg egészen ki nem töltik a formát.
Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!