Erzsébet: Krémes (kép)

Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 392 db
  • Videók - 737 db
  • Blogbejegyzések - 80 db
  • Fórumtémák - 36 db

Üdvözlettel,

Erzsikék Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 392 db
  • Videók - 737 db
  • Blogbejegyzések - 80 db
  • Fórumtémák - 36 db

Üdvözlettel,

Erzsikék Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 392 db
  • Videók - 737 db
  • Blogbejegyzések - 80 db
  • Fórumtémák - 36 db

Üdvözlettel,

Erzsikék Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 392 db
  • Videók - 737 db
  • Blogbejegyzések - 80 db
  • Fórumtémák - 36 db

Üdvözlettel,

Erzsikék Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Krémes

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
1 tojássárgája
1 dl tejföl
1 evőkanál ecet
csipetnyi só

Krém:

4 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
9 tojás fehérje
20 dkg porcukor
1.2 liter víz
Karamellmáz:
16 dkg porcukor
1/2 dl tejszín
10 dkg margarin

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, két egyforma cipót készítünk, és hűtőbe tesszük akár 1-2 órára is, mert könnyebb vele dolgozni a nyújtásnál.

Olyan nagy gáztepsit használjunk (vagy egy közepes méretűt), amelynek van mélysége.
A továbbiakban sütőpapíron kinyújtjuk külön-külön a tésztát két lapban. Kicsit nagyobbra, mint a tepsi alja, ugyanis sülés közben kissé összeugrik a tészta.
A papírral együtt ráemeljük a megfordított tepsire, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kisütjük őket, értelemszerűen ezt is külön.
A kinyújtott nyers lapot villával szurkáljuk meg, mert a tészta a sütés folyamán felpúposodhat. Így is felpúposodik, de ez a tészta jellegénél fogva történik, tehát ne legyen senkinek lelkiismeret furdalása emiatt…
Gyorsan sül, kb. 15 perc alatt, amikor pirosodik a teteje, akkor jó.

A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel csomómentesre keverjük.
Egy nagyobb, kb. 5 literes lábasban (fazékban) 1 liter vizet forralunk, ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját, amelyben már a 20 dkg cukrot is elkevertük.

Tovább forraljuk az egészet 3-4 percig.
Rengeteg krém lesz belőle!
Próbáljuk meg kézi habverővel elegyíteni óvatosan a habot a pudingos masszával, ugyanis telis-tele lesz az edény krémmel!

A tészta egyik lapját a tepsibe fektetjük, erre öntjük a még meleg krémet.
A felső lapot karamellmázzal bevonjuk(porcukorral is hinthető) szépen felkockázzuk, és így tesszük a tetejére, amikor már a krém kihűlt.
Karamellmáz készítése:
A porcukrot világos barnára olvasztjuk,hozzákeverjük a tejszínt és a margarint.
sűrűre főzzük és a tészta tetejére simítjuk.

Látta 99 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu