Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
1/2 dl rum
5 dkg mazsola
500 g őszibarackbefőtt
5 dkg margarin
6 tojás
50-50 g porcukor
1 citrom reszelt héja
1/2 kk őrölt szegfűszeg
1/2 kk őrölt fahéj
30 dkg darált mák
3-4 ek. zsemlemorzsa
A habhoz:
2 kk. citromlé
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,folpackba csomagoljuk.
1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Az őszibarackokat 2 cm-es darabokra vágjuk.
A margarint felolvasztjuk.
Egy mélyebb 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra és a tepsibe terítjük,nyomkodjuk,villával megszurkáljuk és középső bordamagasságra állított rácson 10 percig sütjük.
A mazsolát meglocsoljuk rummal.
Közben a tojásokat szétválasztjuk,a tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük,majd apránként hozzáadunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját 5 dkg porcukorral fehéredésig keverjük,aztán hozzáadjuk a langyos margarint,a reszelt citromhéjat,fűszereket,majd kanalanként felváltva a tojáshabot és a mákot,végül a rummal együtt a mazsolát.
Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és az őszibarackkal,majd a tetejére simítjuk a mákkrémet.
Visszatesszük a sütőbe és megsütjük.
Tűpróba!
A hab hozzávalóit keményre verjük és a forró megsült sütemény tetejére simítjuk,villával megcifrázzuk vagy csillagcsőrös habzsákba szedve a tészta tejére nyomjuk csigaalakzatban.
Visszatesszük a sütőbe és további 8-10 percig,enyhe pirulásig.
Rumsodó vagy pikáns lekvár kíséretében kínáljuk.
Senkit ne ijesszen el a hozzávalók sokasága,mert az elkészítés voltaképpen egyszerű,a végeredmény pedig pazar.
(Forrás:Lajos Mari:HÁZI SÜTEMÉNY könyv)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!