Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek az Erzsikék Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Erzsikék Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Királyi csemege
(kb. 25 szelet)
Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g pirított, darált mogyoró
100 g zsemlemorzsa
Ezenkívül:
300 ml narancslé
2 teáskanál rum aroma
15 db babapiskóta
Krémhez:
300 ml tej
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker tejkaramella pudingpor
250 g lágy vaj vagy margarin
Díszítéshez:
250 ml hideg habtejszín
Kevés csoki a díszítéshez
Előkészítés:
A tepsit (20x 30 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A mogyorót a morzsával jól elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Majd a tésztát az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült tésztát egy sütőrácsra tesszük.
A narancslevet az aromával elkeverjük, és harmad részével a még forró tésztát meglocsoljuk.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral összekeverjük,majd sűrűre felfőzzük , majd hagyjuk hűlni. A vajat habosra keverjük, majd a pudinghoz adjuk.
A fele krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk. A babapiskótát a maradék aromás narancslébe mártogatjuk, majd a krémre fektetjük,a másik fele krémet rákenjük a babapiskótára.
Végül a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk. Tetejét csokoládéreszelékkel meghintve vagy más módon díszítjük, tálalásig a hűtőben tartjuk.
(Én Oké habmestert használtam,ehhez nem kell habfixáló)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!